între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

Oare Moș Crăciun vine și la copiii născuți prematur? Asigură-te că da!

România are cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană. Fără îngrijirea potrivită și aparatură performantă mulți nou-născuți nu reușesc să supraviețuiască. Iar dincolo de statistici și cifre, realitatea este cât se poate de evidentă și te izbește în mai toate spitalele de la noi din țară. N-ai cum să te aștepți la alte cifre când aparatura rămâne mereu veche, în urma tehnologiei actuale!

Anul acesta Asociația ”Trai Sănătos” vrea să aducă o contribuție în comunitate. Sub sloganul ”Copiii născuți prematur sărbătoresc anul acesta primul Crăciun. Nu-l lăsa să fie ultimul!” asociația și-a propus să doteze Secția de Neonatologie a Maternității „Buna Vestire” Galați cu un incubator performant care să-i ajute pe prematuri din primele clipe de viață. Maternitatea are acum opt incubatoare, însă o parte dintre ele necesită înlocuire în regim de URGENȚĂ!

Costul unui incubator performat este de 35.000 de euro, sumă pe care Asociația ”Trai Sănătos” își dorește să o strângă prin donații, de la persoane fizice și juridice. Acest incubator poate prelua copii născuți prematur, de la greutatea de doar 500 de grame, care au nevoie de sprijin urgent în lupta de a supraviețui. De atenție specială, tratament adecvat, medici specializați și aparatură modernă. Pentru fiecare nou-născut pus în incubator, un altul trebuie externat și trimis acasă!

De ce trebuie să te implici?

An de an, zeci de copii născuți prematur se sting din viață în România. Unii dintre ei ar putea fi salvaţi, dacă maternităţile ar fi dotate corespunzător. În mare parte, aceste decese sunt cauzate de nașterile premature, prima cauză de mortalitate neonatală în țara noastră.

În 2016, Maternitatea ”Buna Vestire” din Galați a fost dotată cu două incubatoare performate prin intermediul unei donații oferite de Combinatului Siderurgic ArcelorMittal Galați. Aceste incubatoare au salvat viețile multor prematuri și au scris primele pagini din poveștile de viață ale unor copii care se pot juca acum cu frații lor, pot ajunge adulții pe care i-au admirat din primele secunde. Este un început promițător pentru copiii prematuri, dar insuficient, pentru că numărul lor este foarte mare.

Dar vorbim în continuare despre nașteri amânate din cauza numărului mic de incubatoare, bebeluși trimiși acasă mult prea devreme, mame transferate la alte spitale din țară, vieți care atârnă de un singur cablu. Astea sunt câteva dintre motivele pentru care să ne implicăm!

Cum poți contribui?

Prin intermediul proiectului ”Copiii născuți prematur sărbătoresc anul acesta primul Crăciun. Nu-l lăsa să fie ultimul!” Asociația ”Trai Sănătos” a implementat mai multe variante prin care poți ajuta la strângerea banilor necesari achiziționării incubatorului ultraperformant.

Cel mai simplu este să vizitezi magazinul online caritabil de pe site-ul oficial www.traisanatos.info. Aici găsești o groază de produse lucrate manual de către voluntari, iar sumele plătite pentru acestea vor fi redirecționate integral către cauza asociației.

Dacă ești persoană fizică, poți redirecționa 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor. Tot ce trebuie să faci este să descarci formularul 230 de pe site-ul www.traisanatos.info, să îl completezi și să îl semnezi olograf (de mână). Apoi îl trimiți pe email info@traisanatos.info.

Persoanele juridice pot redirecționa 20% din impozitul pe profit al firmei, bani care altfel ar ajunge în bugetul statului. Acestea își vor calcula suma aferentă celor 20 de procente din impozitul pe venit/profit al companiei, în limita a 0,75% din cifra de afaceri. Apoi vor descărca contractul de sponsorizare și îl vor completa în două exemplare, expediate pe adresa de email info@traisanatos.info.

De asemenea, poți dona orice sumă dorești direct în contul Asociației ”Trai Sănătos” – CIF: 1216171; CONT RON: RO62BREL0002002197130100; Adresa beneficiarului: Str. Aleea Iordan Chimet, nr. 9, lot 2, corp 1, parter, camera 2, Galați, județ Galați.

Dăruiește din suflet pentru viață!

Ana Elisabeta Beliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top