între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

Cum să urinezi în vasul de toaletă – scurt îndrumar pentru femeile-aspersor

Momentul acela când îți explodează vezica. Dai fuga la toaletă scotocind prin geantă după șervețele, ești fericită că nu e ocupat… dar înăuntru șoc și groază! Cea de dinaintea ta s-a pișat cam peste tot colacul, veceul și un pic pe podea. (Hai să ne oprim aici, zic, să nu mai introducem și alte elemente în poveste!) Este imaginea foarte des întâlnită în toaletele de prin benzinării, restaurante, mall-uri, cinema, pârtii, trenuri!, aeroporturi și alte locuri pe unde se mai perindă madamele. Rămân în mintea mea, de fiecare dată, o sumedenie de întrebări: Oare la bărbați o fi la fel? Oare la ele acasă se pișă tot așa? Oare chiar nu le este jenă să lase atâta mizerie în urma lor? Oare, oare, oare…

Mi s-a întâmplate de multe ori să nimeresc în toalete murdare. Hai să le zicem pe scurt așa. Și nu doar că trebuie să fac cumva să urinez în condiții decente, dar trebuie să las oarecum curat în urma mea, ca să nu creadă cea care urmează la rând că eu am făcut dezastrul ăla (mai gândesc și altele ca mine?). Nu cred să mai fi descris cineva tabloul ăsta pe un blog. Și-mi pare rău pentru bărbații care au ajuns să citească asta, însă este o realitate urâtă pe care chiar cred că am putea și ar trebui să o schimbăm. În momentele alea, lângă un wc horror, îmi trec prin minte tot felul de mesaje îndreptate către respectivele. În momentul ăsta, când m-am apucat de scris, voi veni cu idei și soluții practice pentru cele care – probabil, sper! – au o fobie imensă față de bacteriile, bolile și vârcolacii de pe colacul wc-ului.

Dispozitivul urinal pentru femei

Eu una știu de existența lui de ceva ani și mi-am tot promis că o să-l încerc. Nu am reușit încă, dar văd că există sub diverse forme, la prețuri mai mult decât ok. Unul mov pe emag, unul pe care îl cheamă Peepzy aici (foto) și mai sunt și dispozitivele 2 pi, din carton ecologic, de unică folosință, care se găsesc și prin farmacii. Da, este vorba despre o pâlnie până la urmă, dar nu trebuie să te mai apropii de wc. Scop îndeplinit, nu?

Acoperitorile pentru toalete

Sunt protecții de unică folosință pe care le-am găsit numai într-o toaletă a unei clădiri business. În rest am dat doar de suporturi goale în care ar fi trebuit să fie așa ceva. Din puncul meu de vedere ți le poți cumpăra singură și poți lua în geantă un asemenea accesoriu care să te ferească de bacterii. Se găsesc pe diverse site-uri și au prețuri rezonabile: 7 lei pentru 7 bucăți pe igienaphs.ro (foto), diverse variante până la 30 de lei pe emag etc.

Șervețele umede dezinfectante

Probabil că se găsesc și prin supermarketuri, în online cu siguranță sunt peste tot. Astea de la Sanytol cică sunt și biodegradabile.

Echipamentul din dotare

Nu vreau să ajung chiar în punctul de a face un tutorial despre cum să urinezi corect și curat. Dar mi se pare de bun simț ca atunci când pleci de acasă să ai în geantă un pachet de șervețele umede și încă unul de uscate. Astea plus hârtia igienică de la toaleta în care intri și/sau prosoapele de hârtie tot de acolo ar trebui să fie mai mult decât suficiente să te ajute să îți ”confecționezi” un colac steril dacă nu ești în stare să nimerești gaura.

 

Pe final o să vin cu o trimitere la o sursă credibilă, care spune așa: ”Virusurile și bacteriile mor foarte repede odată ce se găsesc în afara corpului uman. Marea parte a microorganismelor pot supravietui doar câteva secunde pe vasul de toaletă și nu te poți infecta decât dacă exista un contact direct cu organele tale genitale. Probabilitatea de a contacta o boală de la toaleta publică este egală cu șansa de a fi lovit de un trăsnet”, scrie într-un articol de pe www.reginamaria.ro/articole-medicale pe care vi-l recomand.

Închei aici subiectul, fără să mai povestesc de afișele care scriu cu litere de-o șchioapă: nu vă mai urcați cu picioarele pe wc! Și nu știu exact să indic unde e problema mai mare: la posesorii toaletelor – care nu pun la dispoziție suficiente materiale sanitare – sau la utilizatorii lor care nu au suficientă ingeniozitate (nu, n-are a face cu igiena!) pentru a se descurca în condițiile date. Dar cu bunul-simț cum facem, doamnelor? Ne pișăm și noi mai cu stil?!

Ana Elisabeta Beliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top