între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

Cursa Caiacelor pe Dunăre – începutul sezonului turistic la Galaţi

Comunitatea RO100 Curăţăm Galaţiul pregăteşte în această primăvară un eveniment cu totul inedit – Cursa Caiacelor pe Dunăre – care va marca începutul sezonului turistic la Galaţi. Care sezon turistic?, am întrebat şi eu, întrebi şi tu, vor mai întreba şi alţii… Pentru că turismul şi activităţile de agrement în zona Galaţiului rămân de ani buni doar la stadiul de discuţii. Motiv pentru care cei din  Comunitatea Curăţăm Galaţiul şi-au propuns să treacă la fapte.

„Credem că zona noastră are un real potenţial turistic şi că acest potenţial trebuie valorificat. În acest context, Dunărea este o adevărată comoară pentru oraşul nostru. O comoară despre care am cam uitat, în ultima perioadă. Vă invităm să o redescoperim împreună. Vom organiza o cursă pe Dunăre, de la Brăila la Galaţi. Va fi o cursă a caiacelor. Mai exact, ne aşteptăm la un număr de minim treizeci de caiace pe apă în acea zi. Alături de membri ai comunităţii noastre, vom invita în caiace politicieni, ziarişti, bloggeri, reprezentanţi ai autorităţilor şi alte personalităţi relevante la nivel local. O parte dintre invitaţi vor fi din Brăila, deoarece noi credem că cele două oraşe nu se pot dezvolta decât printr-un efort comun. Ne aşteptăm să vină şi pasionaţi ai sportului cu padela din alte oraşe, chiar şi din Bucureşti, care vor fi invitaţi de partenerul nostru în această acţiune – Imbold Galaţi”, scriu membrii Curăţăm Galaţiul în descrierea acestui eveniment.

Cursa caiacelor pe Dunăre va avea loc sâmbătă, 31 martie, şi este organizată de către grupul de iniţiativă civică RO100 Curăţăm Galaţiul, în colaborare cu Imbold Galaţi, cu sprijinul Dans Popular Galați, fanfara Valurile Dunării din cadrul Centrului Cultural Dunărea de Jos Galaţi şi Evergreen Live Music Duo. Cursa va dura aproximativ patru ore, iar sosirea va fi pe Faleza Dunării, la Galaţi. Aici va fi organizată o conferinţă de presă, iar discuţia se va îndrepta, desigur, către potenţialul turistic al Dunării şi posibilităţi de valorificare a lui.

Programul evenimentului: 

10:00 – lansarea la apă a caiacelor (Brăila); Semnare de către participanți a declarației pe propria răspundere; Declarații către presa din Brăila.

11:00 – start croazieră (Brăila); Vom da astfel răgaz celor din alte orașe să ajungă la Brăila.

13:00-16:00 (Galaţi) – O serie de surprize dedicate gălățenilor care vor fi prezenți la locul de ieșire din apă, în zona foișorului de pe Faleză.

15:00-16:00 (Galaţi) – Ieșirea la mal urmată de o conferiță de presă.

 

„Noi credem că Dunărea nu trece prin Galaţi degeaba. Ea trece pe aici gratis. Dar nu degeaba. Gratis, adică nu trebuie să investim în a aduce în oraş o astfel de oportunitate. Ea este deja aici. Trebuie doar să operăm o schimbare, în primul rând la nivel de mentalitate. Mentalitatea fiecăruia dintre noi. Dunărea trebuie să devină mai mult decât un simplu cuvânt, care nu mai spune nimic gălăţenilor. Redescoperirea Dunării poate reprezenta cheia succesului în dezvoltarea acestui oraş. Acţiunea noastră este doar primul pas. Haideţi să-l facem! Împreună. Se poate” – Comunitatea RO100 Curăţăm Galaţiul

Cursa caiacelor pe Dunăre ar putea deveni, peste ani, o frumoasă tradiţie anuală care să marcheze cu adevărat deschiderea sezonului turistic în Galaţi. Prin această acţiune, Comunitatea RO100 Curăţăm Galaţiul îşi propune să determine schimbări.

Dacă ai un caiac şi doreşti să te alături acestui eveniment, contactează-i pe organizatori pe pagina lor de facebook. Dacă nu ai… ne vedem sâmbătă pe Faleză, ca să-i aplaudăm pe cei care chiar fac ceva pentru oraşul ăsta.

Ana Elisabeta Beliu

2 thoughts on “Cursa Caiacelor pe Dunăre – începutul sezonului turistic la Galaţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top