între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

Dăruiește-i un copac unei persoane dragi!

Un cadou inedit, surprinzător, pentru orice ocazie? Dăruiește-i un copac. Sau mai mulți! De plantarea lor se va ocupa una dintre asociațiile care promovează această idee deosebită și de-a dreptul prietenoasă cu mediul. Prin donația ta faci o faptă bună și o supriză, în același timp. Iar fapta bună se trece atât în contul expeditorului cât și al destinatarului… zic eu 😀

Există mai multe ONG-uri din România care oferă posibilitatea de a le dărui celor dragi câțiva dintre puieții care urmează a fi plantați în acțiunile de (re)împădurire pe care le organizează. Iar partea cea mai minunată este că îi poți dărui cam cu orice prilej: zile de naștere, aniversări, onomastici, botezuri, nunți, mărturii, de Crăciun, de Dragobete sau de 8 Martie… Indiferent de vârstă, de trenduri, de anotimp sau de distanța dintre voi. Și mai ales atunci când ești în pană de idei de cadouri! (ăsta e un alt articol, mai lung…)

Unde găsești copăceii cadou?

Dăruiește-i un copac pe pagina proiectului Plantează în România, împreună cu o e-felicitare. Cum funcționează?

  1. selectezi modelul de felicitare dorit
  2. scrii mesajul pe care vrei să-l trimiți
  3. completezi datele tale de contact și adresa de mail a destinatarului
  4. selectezi numărul de puieți pe care vrei să-l plantăm și locul lor
  5. la următoarea ediție, echipa ”Plantează în România” va planta fizic acești puieți și îți va trimite poza ție și persoanei căreia i-ai dăruit acești puieți

Poți dărui 3, 5, 7 sau oricâți arbori dorești. Iar felicitările sunt atââât de frumoase!

Sau dăruiește-i un copac și pe site-ul asociației Mai Mult Verde. ”Pentru fiecare 20 de lei donați, noi plantăm un copac. Atât este de simplu. Căci 15 milioane de copaci sunt tăiaţi anual în România, iar cu ajutorul tău putem să ajutăm pădurea să-şi reîntregească familia”, este mesajul care însoțește această campanie.

Pentru fiecare 20 de lei donaţi, un copăcel va purta numele persoanei dragi. În urma acţiunii de plantare, vei primi o fotografie cu copăcelul plantat și vei primi noutăți despre evoluţia acestei păduri. În formularul de donație poți alege să dăruiești unul sau mai mulți copaci ori ”o mică pădure” și să adaugi mesajul unei felicitări digitale pe care o poți trimite prin e-mail sau o poți tipări apoi.

Sssau dăruiește-i un copac Transylmagica, unde poți alege dintre cele trei opțiuni de cadouri. Fiecare include câte 5 puieți de arbori care vor fi plantați în cadrul unui proiect de restaurare ecologică și vor fi îngrijiți în primii ani după plantarea lor.

Persoana căreia îi trimiți cadoul va primi codurile puieților și va alege unde vor fi plantați. Plus mesajul tău personalizat. De asemenea, în shop mai găsești diverse alte produse tare faine. Iar fiecare produs vândut vine la pachet cu un puiet plantat.

Oricum ar fi, dăruiește-i un copac, din toată inima, indiferent de prilej! Nu-i așa că sună magic? Tu cui te gândești să îl dăruiești?

Foto: Shutterstock

Ana Elisabeta Beliu

One thought on “Dăruiește-i un copac unei persoane dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top