Galaţiul, la mişto (III)

Nu ştiu dacă primarul Marius Stan are role. Sau dacă ştie să pedaleze. Nu ştiu dacă îi plac picnicurile sau cititul în aer liber. Nu ştiu şi nici nu mi-ar păsa, în mod firesc. Exceptând acum, când l-aş invita să îşi petreacă o zi în aşa-zisul parc făcut în batjocură în inima Micro-ului 19. Şi mi-aş fi dorit tare mult să pot sta departe de share-urile de pe facebook ale pozelor ilustrând marea inaugurare din cartier. Dar mi s-a părut incredibil că (mai) există încă inşi care laudă lucrarea asta şi chiar se mulţumesc cu ea…

Caut pe google şi găsesc, într-un articol al Digi24, o oarecare confirmare a ceea ce ştiam deja. „Cartierul Dunărea este a doua aglomerare urbană din țară, după cartierul Ghencea.” !!! Este cartierul în care locuiesc de mai bine de 20 de ani de ani. Cu privilegiul de-a mă fi nimerit chiar lângă un parc, în toată puterea cuvântului. Privilegiu pe care cei mai mulţi dintre gălăţenii nu l-au avut nicicând. Atunci de ce mă enervez când văd în poze ditamai parcarea şi un părculeţ de nimic? Pentru că locului ăluia nu îi trebuia parcare. Deloc! Zona este înconjurată de două grădiniţe, două şcoli, un liceu. A, şi-o biserică. Plus câteva blocuri. Este un spaţiu ferit de trafic, de zgomot. Şi este miezul unui ditamaaai Cartierul Dunărea care suferă de lipsă acută de locuri de joacă, de recreere şi de spaţii verzi. Din punctul meu de vedere acolo trebuia să fie doar parc!

Revin. Nu ştiu dacă primarul Marius Stan are copii. Sau nepoţi. Nu ştiu dacă a stat vreodată la coadă pentru zece minute de leagăn. N-am habar dacă o fi vrut vreodată să se dea cu rolele şi să nu aibă unde. Dar îl invit cu orice prilej pe-aici, pe la fraierii din „Dunărea”. Înghesuiţi în a doua aglomerare urbană din țară, mândrie mare, nu-i aşa?

Locuri de parcare avem deja! Pentru restul… avem de aşteptat…

* Poză sâmbătă dimineaţă. Doi rătăciţi pedalând în căutarea unei piste. Parc aproape plin, parcare aproape goală. Oare seara cum o fi!?

One Reply to “Galaţiul, la mişto (III)”

  1. eu trec de cateva ori pe saptamana pe langa parcul ala, in drum spre piata…si mereu imi vine in cap ce ciudat e sa se joace copiii printre masini, fie ele si parcate…trebuiau sa o faca ori parcare ori loc de joaca…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.