între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

Anul ăsta îmi donez ziua de naştere pentru copii care merită o bucurie

„Bună! Eu sunt Ana şi ăsta este primul an în care ştiu ce aş vrea de ziua mea! Dar nu e genul ăla de dorinţă pe care ţi-o spui suflând în lumânări, aşteptând apoi să se împlinească. Anul ăsta nu vreau cadouri, surprize, nici flori şi nici măcar tort. Singura mea dorinţă este să mă ajuţi să strângem suma cu care să trimitem în tabără un grup de copii pentru care această experienţă reprezintă o porţie de paradis.” Aşa începe povestea mea de pe platforma Galantom.ro care găzduieşte strângerea de fonduri pentru proiectul nostru şi a multor alte ONG-uri.

Mărturisesc că aveam în minte donaţia asta a zilei de naştere de câţiva ani, de când am descoperit conceptul. Doar că nu am ştiut pentru ce aş putea folosi banii şi nici nu am prea avut încredere că aş putea să o fac. Între timp însă lucrurile s-au mai schimbat, am descoperit voluntariatul şi am căpătat curajul să cer şi să construiesc ceva. Pentru că de partea cealaltă a baricadei sunt oameni care vor să ofere, să ajute, şi nu îndrăznesc sau nu au timp pentru asta.

La Fundaţia Cuvântul Întrupat am ajuns pentru prima dată acum doi ani, prin proiectul 8 ore peste program. Îmi amintesc limpede vizita, discuţiile, febra pe care o aveam fiind răcită cobză şi sentimentele alea care ne-au copleşit pe mine şi pe Geo. Descopeream atunci locul în care nişte oameni – nu doar gălăţeni, ci şi unii veniţi de departeee – aveau grijă de copiii săraci şi vulnerabili din valea oraşului. O fundaţie unde cei mici primeau ajutor la teme, hrană, joacă, duş, activităţi, consiliere şi multe altele. Plus o tabără, la munte, departe de griji, în fiecare vară.

În ultimii doi ani am rămas voluntar în Fundaţia Cuvântul Întrupat şi am ajutat ori de câte ori am avut ocazia. E drept, de cele mai multe ori de la distanţă, ocupându-mă de grafica flyerelor de promovare ale fundaţiei, alergând la Semimaraton Galaţi sau adunând formulare de 2%. Dar am reuşit să cunosc o parte dintre copii la atelierul de cusături sau atunci când au venit la colindat. Şi am avut de fiecare dată senzaţia că pot şi că trebuie să fac mai multe pentru ei.

Tabăra de vară pentru copiii vulnerabili – poiectul pentru care îmi donez ziua de naştere – înseamnă o săptămână de copilărie normală, fără griji şi poveri, pentru 40 de copii cu vârste între 6 şi 16 ani. Organizată începând din 2001, tabăra aduce în fiecare an veselie unor copii provenind din familii afectate de sărăcie, consum de alcool sau violenţă. Aici se joacă, desenează, fac plimbări cu bicicleta sau pe cai, sar în trambulină, trag cu arcul şi merg în drumeţii. Dar tot aici învaţă să se spele pe dinţi, să facă patul şi să aibă grijă de lucrurile personale. Participarea unui copil în tabără costă 600 de lei (100 de lei/zi) şi include transport, cazare, masă, materialele educative şi personal specializat, toate acest costuri fiind suportate de către fundaţie. Şi orice donaţie pe care o faci ne poate ajuta să strângem suma aferentă unei zile de tabără pentru un copil care aşteaptă cu nerăbdare această experienţă. Da, ştiu, dacă faci înmulţirea pare o sumă mare, greu de strâns. Dar imaginează-ţi că ea s-ar putea strânge toată, într-o clipă, dacă 1000 de oameni ar dona câte 24 de lei. Nu mai pare atât de greu, nu?

Să mă prezint din nou: Bună, eu sunt Ana şi aş fi nespus de fericită ca anul ăsta să nu am niciun cadou de despachetat, nicio surpriză la care să privesc cu ochi mari, niciun plic cu bani însoţit de tradiţionalul „nu am ştiu ce să-ţi cumpărăm”. Anul ăsta, de ziua mea, vreau să le facem o bucurie imensă unor copii care chiar au nevoie de ea. Dacă nu poţi dona, te rog să convingi pe altcineva să o facă aici: http://cuvantulintrupat.galantom.ro. Iar dacă vrei să te implici şi tu în activitatea fundaţiei poţi afla mai multe pe site-ul www.cuvantulintrupat.com sau întrebându-mă pe mine.

Îţi mulţumesc pentru implicare!

 

 

Ana Elisabeta Beliu

One thought on “Anul ăsta îmi donez ziua de naştere pentru copii care merită o bucurie

  1. Iar noi știm, cu certitudine, un lucru: ești unul dintre cei mai frumoși prieteni pe care i-au putut avea vreodată copiii din Valea orașului! Fii binecuvântată, dragă Ana! Ne inspiri! Și îți mulțumim ȘI pentru asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top