între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

Loteria PET-urilor *

Am descoperit zilele trecute, în parcarea Lidl, căsuţa verde din imagine. Un spaţiu de colectare a deşeurilor reciclabile, în cadrul Campaniei „Competiţia pentru un viitor mai bun”. Toate detaliile referitoare la aceasta sunt disponibile pe site-ul www.competitialidl.ro iar programul punctelor de colectare este de luni până vineri, între orele 15.00 – 21.00, şi sâmbăta şi duminica între orele 9.00 – 14.00.

De ce susţin această campanie? De ce aş duce sacul cu deşeuri tocmai până în parcarea Lidl? Pentru că m-am săturat să văd zi de zi cum deşeurile pe care le colectez sunt furate de „indivizi coloraţi”. Pentru că încurajez implicarea companiilor în procesul de reciclare şi valorificare a deşeurilor, care decurge atât de lent la noi. Pentru că genul ăsta de competiţie, cu premii în spate, poate avea mai mult succes în rândul celor cam neinteresaţi de impactul vieţii lor asupra mediului.

# Ştiai că un tricou din poliester poate fi realizat din aproximativ 10 PET-uri de jumătate de litru!?

* ideea titlului îi aparţine Cristinei

Ana Elisabeta Beliu

2 thoughts on “Loteria PET-urilor *

  1. Bun, Ana, știam eu că ești la curent cu tot ce mișcă pe ecologie … tocmai aflasem și exact ție mă gândeam să îți zic 🙂 Keep in touch!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top