între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

Uite câteva idei de jocuri pentru acasă, de omorât timpul rămas din izolare

”Hai să jucăm ceva!” – răsare soluția magică pe timp de plictiseală maximă. ”Mmm, ce să jucăm…?” – vine răspunsul neîncrezător care spulberă entuziasmul.

M-am gândit să fac azi o listă de jocuri pentru acasă, ușoare, amuzante, pline de nostalgie sau pur și simplu tocătoare de timp. Pentru cei care nu sunt gameri sau campioni la board games, ci au chef de ceva care să se încadreze perfect în categoria ”socializare și voie bună”. Da, avem voie să socializăm și de acasă!

Am căutat mai întâi jocuri pe bază de foaie și pix, eventual și un pachet de cărți de joc. Că până vine o comandă prin curier îți cam trece cheful. Mai amintesc aici și de unele dintre jocurile clasice, pe care s-a pus praful, care se găsesc prin toate casele. Și câteva online. Am pus linkuri cam la fiecare, ca să nu fac o descriere kilometrică la jocuri arhicunoscute. Dar dacă ai nevoie de detalii la vreunul dintre ele poți să mă întrebi.

Jocuri în doi, pentru acasă

Dacă locuiți doar doi sub același acoperiș, și vreți să omorâți niște timp împreună, o să vă recomand câteva dintre jocurile obișnuite la noi acasă:

Avioane! ☻ Ar fi ideal să aveți un caiet cu pătrățele, dar puteți desena și de mână în lipsa lui. Noi avem două carnețele special pentru Avioane și cel mai funny a fost când am jucat în aeroport, așteptând îmbarcarea

Table sau Șah. Dacă le aveți pe-acasă e timpul să le puneți la bătaie. Ca să fie mai fun, stabiliți o miză a jocului. De exemplu… cine pierde spală vasele :))

Scrabble – dacă nu aveți jocul îl găsiți online

Jocuri de cărți. Am jucat și Macao, și Război… Dar cel mai amuzant a fost Tabinet

웃 Spânzurătoarea. O găsești și online, dar pare mai amuzantă pe hârtie, nu? Știu sigur că ai niște foi rămase de la declarații!

Jocuri pentru doi sau mai mulți

Jenga, dacă îl ai. Tot cu miză – lucruri de făcut prin casă. În afară de dus gunoiul, că asta este o activitate mult prea râvnită acum

ᴺᵀ Fazan. Sau Nafaz. Nu cred că mai are nevoie de descriere

ȚOMANAP / ȚOMAPAN  – mai pe cultură generală așa…

Jocuri pentru minim trei-patru inși

Clar, aici se încadrează orice board game aveți pe acasă, oricât de nou sau vechi ar fi. Plus:

Whist! … sau alte jocuri de cărți: Trombon, Chems, Popa Prostu. Dacă ați uitat cum se joacă dați un search pe google. Sau pe Youtube

Mima. Sau Chapeau Magique, care implică mimă și alte chestii și mai amuzante

Povești întunecate. Sau o variantă online: Detective Stories

Board games online, cu prietenii

Pentru că nu putem invita pe nimeni la o seară de jocuri, ar merge tare bine și ceva online. Și mă refer la jocuri care îți oferă opțiunea de a juca cu prietenii tăi, nu cu necunoscuți. Eventual să aveți și un videocall în paralel, să fie mai fun. Oferta este nelimitată aici… Le menționez doar pe cele încercate de mine.

Catan online 

Saboteur online

Skribbl – un joc tare haios în care fiecare desenează pe rând și ceilalți trebuie să ghicească ce reprezintă desenul. Click aici pentru exemplu

Dacă mai ai vreo sugestie aștept cu nerăbdare un comentariu/mesaj. Ce mai jucăm?

Ana Elisabeta Beliu

2 thoughts on “Uite câteva idei de jocuri pentru acasă, de omorât timpul rămas din izolare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top