între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

Keep calm and just hate crismăs!

Epidemie de crăciuneală. Agitaţie. Haos. Şi-o întrebare tembelă încă din privirea de dinainte de-a fi aplicată: ce faci de sărbători!? Măăă… uit la filme, beau vin (c-am renunţat la bere!) şi ronţăi seminţe. Nu te-aşteptai la vreun răspuns chiar atât de sincer, aşa-i? De la postarea nepublicată de alaltăieri (în care uram the sărbătorile, hohoho, fără pretext) mi s-au tot înghesuit motivele în nodul din gât, în pumnii îngheţaţi din buzunare, până-n străfundul orelor petrecute peste program. În dulcele spirit de turmă: hai să fim mai bunicei, mai apetisanţi, da’ după ce ne călcăm bine de tot în picioare.

În ordine aleatorie:

– azi-dimineaţă taximetristul mi-a înfăptuit o minune de ajun-ajunul-ajunului-ajunat şi-a transformat cele patru minute de aşteptare în unşpe!

– la bancă – lume multă, colind în surdină, server cu erori şi-un zmile de introducere în: ne cerem scuze, aşa se întâmplă de ssssărbătooori…

– ştiri, campanii, afişe, event-uri, taclale. Caritabile. Musai despre copii & sărăcie & boală. Despre colindători. Despre sacrificat porcine şi risipă de şampanie. Copy/paste-uri de anul trecut, de-acu doi ani’, că cică spiritul dăinuie forever!

– vânzătoare total depăşită de situaţie „Ştiţi, mai trebuia să îmi daţi rest încă 30 de lei…” „Daaa!?” „Da…” „Îmi cer scuze, dar o să trebuiască să fac casa… Aşa e regulamentul…” Zumzăind apoi, pe fondul număratului banilor, despre aglomeraţie şi haos. Mie-mi zici!

– la birou – isteria printurilor. Apocalipsa 2013 în varianta Corel and un pic de Photoshop. Telefoane peste telefoane despre cum să ne futem reciproc nervii ca să avem ce odihni la ei mai apoi, sub cetinile bradului din plastic.

– primul semese cu „vine moşul pe cărare”. Pe 18 decembrie. Până pe 24 moşu’ respectiv o să fie încă mai mult decât prea moş, subnutrit şi crăcănat de-atâta mers.

– festina lente pe Coşbuc & Brăilei, pe trecerea de pietoni, prin supermarket… Pe oriunde prin părţile esenţiale. Că cumva crăciunul se dilată de la un an la altul, înghiţind zilele pe de-antregul cu tot cu sâmbure.

– lovitură de pedeapsă: rafturi cu ciocolată devastate! Peste tot. Mie dacă nu-mi place aşezarea ciocolatei în raft să mor dacă o cumpăr!

Bă, care vreţi sărbători de iarnă fericite, pline de calorii şi cadouri, vi le dau şi pe-ale mele. Vi le dau aşa, goale, n-aveţi decât să le îndesaţi conţinuturi după cum aţi văzut la teveu că se face. După cum v-a relatat vecina de la trei. După cum vreţi să apară în poze, pe facebook. Tag cu numele meu, vă rog, în colţul negru din planul secund. Eu vreau să dorm!

Ana Elisabeta Beliu

11 thoughts on “Keep calm and just hate crismăs!

 1. Asa e, cel mai bine sa-ti faci rezerva de alcohol, si sa stai in liniste, acasa, ca si asa pe afara toate sint razna:) Eu cind am timp liber ma izolez de toti si toate, si-mi savurez starea de „fara program”. Lumea nu pricepe ca are doar o viata, si o traieste pe fuga, fara sa-si dea seama ca timpul e ireversibil..

 2. Ce faci de revelion si la ce restaurant sau stai acasa ca calicul ca oricum esti o drona antisociala?
  Participi la Secret Santa?
  Brad artificial sau de’adevaratelea? Si unde-i mai ieftin?
  Ai concediu si unde mergi?

  Stii cum, e luna aia magica, foarte condensata, cand toti au nervi veseli si-si fac nervi, si-mi fac nervi cu porcul, felicitarea, supermarketul si cadoul de sub brad si reducerea reducerii la chestii vesele si colorate cu moaca lui mos gerila.

  Eu vreau sa am iar 5 ani, sa dorm pana tarziu si sa ma bucur ca e vacanta.

  1. Secret Santa se întâmplă atunci când X îi face cadou lui Y iar Y nu știe cine e X și bănuiește că ar fi Z. Dar, în realitate, Z i-a făcut un cadou lui X.

   Și toate literele din alfabet își cumpără mănuși și fulare și se bucură, cântă colinde și fac sex pe fundal muzical de Andra care cântă ceva despre Moș Crăciun ft. Șemineu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top