între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

Leru.ro este primul magazin online de fapte bune

Primul magazin online de fapte bune – www.leru.ro – s-a lansat pe 6 decembrie și este deschis non-stop. Aici poți dona sau cumpăra produse sau servicii, ori poți contribui cu orice sumă dorești pentru a susține două proiecte în educație.

Te invit să fii curios sau curioasă, peste măsură, și să arunci o privire pe site și pe pagina de facebook a Lerului. Și te poți înscrie rapid și ușor în comunitatea celor care răspândesc magia Crăciunului prin fapte bune și implicare.

Dar ce este acest Leru.ro?

www.leru.ro este un proiect caritabil care are ca scop construirea celui mai mare magazin online de fapte bune. Vizitatorii sunt invitați să doneze expertiză, servicii și produse pentru strângerea de fonduri, care urmează a fi utilizate pentru susținerea unor proiecte cu impact în comunitatea locală din Galaţi.

Ambiția Open Hub, Thecon și a Fundației Comunitare Galați este să definească cuvântul „ler” ca simbol tradițional românesc al filantropiei în preajma sărbătorilor de iarnă și să mobilizeze comunitatea către cauze care au nevoie de susținere.

Ce și unde poți dona?

Cei interesați au posibilitatea de a dona produse din categoria decorațiuni, accesorii, bijuterii, servicii, cărți și jucării, care vor putea fi achiziționate ulterior de către cei care vor dori să susțină unul din proiectele propuse. Regulamentul campanie este disponibil aici: https://leru.ro/regulamentul-campaniei

Prin completara formularului disponibil pe leru.ro poți transmite detalii despre produsele sau serviciile pe care urmează să le donezi. Echipa elfilor va analiza cererile de donatii primite și va transmite confirmarea pentru expedierea acestora către centrele de colectare:

• Sediul Openhub, situat în Galați, str. Siderurgiștilor, nr. 9, bl. PS2, program funcționare 10.00 – 17.00, telefon contact 07469415526

• Sediul Fundației Comunitare Galați, situat în Galați, str. Colonel Nicolae Holban (fosta Culturii), nr. 1B, program funcționare 10.00 – 16.00, telefon contact 0745089060

Orice produs sau serviciu achiziționat de pe www.leru.ro contribuie la susținerea programelor Fundației Comunitare Galați.

Fondul Științescu este o mișcare națională de reenergizare a educației STEM care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale. Științescu, a cărui menire e să-i ajute pe copii să descopere sensul ultim al științelor, le oferă mentorilor – profesori, elevi, studenți, profesioniști din toate domeniile – finanțări, resurse, îndrumare, sprijin. Mai multe detalii pe https://galati.stiintescu.ro/.

Centrul Generații este un proiect care transformă centre sociale de tip after-school în micro-comunități care implică copii, tineri și vârstnici pentru rezolvarea problemelor sociale. Aduce împreună persoane aparținând mai multor generații și creează cadrul în care vârstnicii și copiii socializează, învață lucruri noi, se ajută și sprijină reciproc. Orice centru Generații este un centru de zi pentru copii cu situații financiare dificile. Copiii și tinerii beneficiari învață să îi respecte pe adulți, găsesc în vârstnici căldura bunicilor pe care i-au pierdut sau pe care nu i-au avut niciodată, învață din experiența și poveștile de viață ale seniorilor, sunt asistați la teme. În prima ediție a proiectului Generații, la Galați, un număr de 52 de voluntari vârstnici au devenit bunici, mentori, profesori, meșteri sau îndrumători pentru copiii care au frecventat patru centre sociale „Generații”.  Programul se desfășoară în 2 centre de zi, cu sprijinul Fundației Comunitare Galați și a Fundației Regale Margareta a României, cu sustinerea parțiala a unei finanțări Reiffeisen Bank.

Ce zici, te bagi și tu la adunat fapte bune?

Ana Elisabeta Beliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top