între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

O istorie a comunismului – la Muzeu

Până la sfârşitul lunii mai aveţi vreme să faceţi o “Incursiune în cotidianul comunist”. Expoziţia deschisă la Muzeul de IstoriePaul Păltănea” din Galaţi conturează viaţa de zi cu zi din perioada comunismului. Programul de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 10-18, dar expoziţia va putea fi vizitată şi pe data de 16 mai, la a 11-a ediţie a Nopţii Muzeelor 

„Vizitatorii vor avea ocazia să (re)intre în atmosfera şcolii de altădată, populată de şoimii patriei şi pionieri. Vor vizita un magazin alimentar, devenit în ultimii ani ai «Epocii de Aur» un adevărat muzeu al lipsurilor, vor cunoaşte îndemnurile mobilizatoare adresate oamenilor muncii în cadrul unui atelier de producţie sau se vor putea «odihni» în cunoscuta sufragerie populată de mileuri şi bibelouri, supravegheate de ceasul cu cuc”, explică muzeografii.

În fotografia lui Vasile Caburgan – preluată de pe site-ul Presa Galaţi – puteţi vedea radio-ul cu pickup Pacific cu care am crescut. Şi veţi mai găsi printre exponate multe alte vechituri despre care m-am întrebat de-a lungul timpului dacă să le mai păstrez sau nu. Expoziţia de faţă, plănuită de ceva vreme încoace, ar putea fi un răspuns categoric.

 

Ana Elisabeta Beliu

3 thoughts on “O istorie a comunismului – la Muzeu

  1. Ana , am avut si eu un Pacific exact ca al tau , era din 1970 de cand avea mama mea 20 de ani , si anul trecut l-am donat la un colectionar de obiecte vechi , si am mai donat si un televizor cu lampi , dar era asa de greu ca m-a cocosat pana l-am coborat jos.

  2. m-a adus aici exact acel Pacific din imagine. Acum mă uit la unul live. abia aștept să pun mâine niște plăci să cânte 😀

    Sună faină tare invitația la muzeu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top