între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

Pay it forward // Dăruieşte fără să ceri nimic în schimb

Te-ai gândit vreodată să oferi un cadou fără să ai idee la cine va ajunge în final? Ai îndrăzni să dăruieşti fără a aştepta altceva în schimb? Cu adevărat… Imaginează-ţi că poţi oferi unui străin câteva clipe de bucurie şi-un zâmbet fericit. Şi caută un lucru care ţi-ar plăcea ţie nespus de mult să îl primeşti. Pe care să îl dai mai departe. Altcuiva. Fără să aştepţi nimic în schimb.

De ce?

A dat peste mine – pe facebook – o campanie care poartă numele unuia dintre filmele preferate: „Pay it forward”. (Cei care nu l-au văzut încă sunt invitaţi să îl caute cât mai curând.) Descrierea event-ului sună cam aşa: „Dăruieşte fără să ceri nimic în schimb! În drum spre locul de muncă sau seara, când ieşi la plimbare, ia orice doreşti să daruieşti (ex. o carte, un CD, un evantai, o jucărie, o ciocolată, o pungă cu cereale, cafea, papuci, fular etc.). Împachetează frumos cadoul şi, fără să te vadă nimeni, lasă-l la vedere, într-un loc public, cu un bileţel pe care să scrie «Cu mult drag, pentru oricine are nevoie. Dăruieste şi tu, fără să ceri nimic în schimb!»

De ce, totuşi?

Pentru că n-ar trebui să încetăm vreodată să credem în „faptele bune”. În gesturile mici, realizate firesc, fără a căuta laude în jur. Şi n-ar trebui vreodată să contenim cu îndemnurile la a oferi. Având bucuria simplă că am putea fi de folos altcuiva decât noi înşine.

Citeşte mai multe aici şi spune-mi dacă vei participa la această campanie

Ana Elisabeta Beliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top