între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

Pe Stop || Nu flori și mărțișoare, ci demnitate! Donează 15 lei

În luna martie, supranumită și ”a femeii”, campania Pe Stop subliniază contrastele lumii în care trăim. Femei care primesc cadouri, mărțișoare sau flori versus femei care nu primesc nimic, nu au niciun venit, ba mai mult… au o grijă lunară apăsătoare: menstruația.

Când am citit prima dată despre această campanie mi s-a făcut un gol în stomac. Oricât de mult m-aș fi dus cu gândul la sărăcie, la oameni cu lipsuri, la categorii defavorizate… m-aș fi gândit, stereotipic, la mâncare, la haine, la un acoperiș, la săpun, la electricitate. Nu, nu m-am întrebat vreodată dacă oamenii au o lingură cu care să mănânce din conservele pe care le trimitem. Și câte altele!

Campania Pe Stop ne deschide ochii tuturor, indiferent de vârstă sau sex, către o lume în care unele femei nu au bani să își cumpere absorbante. De șampon sau pastă de dinți nici nu mai pomenim. Pentru acestea, care nu au adăpost sau venituri, menstruația este doar o umilitoare grijă în plus. Și e o lume aici, imediat lângă lumea noastră.

Asociația Pe Stop oferă lunar, de mai bine de un an, pachete pentru peste 200 de fete și femei din medii defavorizate. A creat o broșură cu informații despre menstruație și pune la cale ateliere de educație pe tema aceasta. Pe site-ul asociației – www.pestop.org – se regăsesc multe amănunte despre campanie și despre posibilitatea fiecăruia de a se implica.

Ceea ce poți face acum, imediat, este să donezi 15 lei (echivalentul a două cafele) care înseamnă un pachet cu absorbante suficiente pentru o lună, oferit unei femei fără adăpost sau fără venituri. De asemenea, poți dona direct produse urmărind campaniile de colectare de pe facebook sau poți redirecționa 2% din impozitul pe profit.

Asociația Pe Stop își desfășoară activitatea în București, dar eu sper să ajungă și în alte județe, orașe, sate, cu sprijinul nostru, al tuturor! Ajutăm?

Ana Elisabeta Beliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top