între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

În loc de prefaţă

În viaţa mea se intră pe uşa din faţă. Ori pe fereastra larg deschisă către soare. După caz… În viaţa mea se păşeşte doar cu zâmbet ştrengar pe buze. Fără planuri. Fără premeditări. Cu aerul că ai fi fost dintotdeauna acolo. Că n-ai să pleci niciodată. Că timpul nu-şi bagă nasul, pur şi simplu. 

Prin viaţa mea trec oamenii cu viteza acceleratului din poezie. Unii se duc pentru totdeauna. Alţii revin mai repede decât m-aş fi aşteptat. Unii lasă în urmă scârţâit metalic de roţi. Nor de fum. Alţii bagaje frumos colorate şi îmbrăţişări calde de bun-rămas.

Mă mir în sinea mea. De câte ori mai apare cineva. Mă frământă clipele când învăţ un nume, o pereche de ochi şi încă o voce. Când reînvăţ câte un tic şi-un hohot de râs. Când rămân să zâmbesc unei mici amintiri. Să simt că am existat secunde în plus respirând pe altcineva. Să am trăiri şi unităţi de măsură a lor nebotezate încă de oameni.

Ridic din umeri a nu ştiu şi parcă nici nu-mi pasă. De ce unii se lipesc aşa de sufletul meu. Ce îi atrage către mine. Ce mă face să-mi uit stângăcii şi să iscodesc altele noi în preajma lor. Cum reuşesc să îmi schimbe direcţia doar câteva vorbe şi privirea aia asortată perfect.

Ana Elisabeta Beliu

3 thoughts on “În loc de prefaţă

  1. cristina: Ana, eu te cunosc si te descopar de fiecare data cand citesc ceva de tine pe blog. 🙂

  2. doamnaaa…da’ gărgării vă plac? 😀

    P.S. nu se schimbă. dacă ești nașpa n-ai cum să devii bun. iar dacă ești bun și devii nașpa, înseamnă că ai fost nașpa de la început :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top