între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

Ajutor! Ce să verific atunci când merg la vizionarea unei locuințe?

Încep astăzi să compun check-list-ul ăla înfricoșător despre ce ar trebui să verificăm la vizionarea unei locuințe. Detalii, finisaje, dotări, instalații, documente, defecte, infiltrații, vecini, bloc, localizare, proximitate… pare o listă fără sfârșit. Recunosc, tot amân treaba asta de ceva vreme, din cauza multor temeri. Mă apucă panica numai cât enumăr cuvintele astea toate!

După ani mulți de stat în chirie te-ai putea amăgi că ai trecut prin atât de multe și că te-ai pricepe să îți alegi locuința de care ai nevoie. Dar apoi începi să citești articole, să te uiți pe youtube, să discuți cu prietenii. Și ies la iveală niște povești și amănunte care transformă experiența asta într-un veritabil treasure hunt. Norocul nostru este că nu avem deadline. Dar tot e greu cu indiciile și cu găsitea rutei celei mai bune de parcurs.

Așa că vin cu întrebarea asta, scurtă și la obiect: la ce să ne mai uităm atunci când vom merge la vizionarea unei locuințe? Ce v-a scăpat vouă? Ce v-au recomandat alții? Cum v-ați descurcat cu agenții (că și despre ei aud niște povești…)? Mizez aici pe niște hint-uri sau experiențe prin care ați trecut, pe amănunte punctuale, mai greu de observat. Sau chiar și linkuri către surse de informare, agenții, oameni din domeniu sau orice m-ar putea ajuta în documentare.

Aș mai plusa și cu curiozități legate de apartamentele amplasate la parter sau la ultimul etaj, căci pe seama lor se țes cele mai multe povești. Sunt sau nu sunt mai dezavantajate? Există apartament la parter care să fie și luminos? Există apartament la ultimul etaj în care să nu leșini vara de cald?

Apreciez orice fărâmă de ajutor și promit să revin mai târziu cu lista amănunțită, după ce o definitivez. Și cu vești despre peripețiile care știu că ne așteaptă 🙂 Un mare Mulțumesc!

Foto: freepik

Ana Elisabeta Beliu

2 thoughts on “Ajutor! Ce să verific atunci când merg la vizionarea unei locuințe?

  1. Dragă Ana,
    Eu stau la parter și am avut o umbră binevenită muuulți ani, datorită (deși la un moment dat credeam că e ”din cauza”) unui stejar mai înalt decât blocul, care crește în grădină, chiar lângă balconul meu. Și asta ne-a făcut verile mult mai răcoroase, toți vecinii minunându-se cum de nu ne trebuie aer condiționat. Acum însă.. a suferit câteva rupturi de la o furtună, iar ADP-ul l-a curățat atât de bine încât îmi vine să iau eu o drujbă.. și s-a cam dus răcoarea noastră..
    În fine.. din câte știu eu, singurele lucruri urâte de care poți avea parte la parter sunt gândacii și mirosurile care pot veni de la subsol, de care pot spune că nu prea am avut parte.
    Iar atunci când ai copii, e bine că nu te freacă nimeni la cap când aleargă prin casă, sau.. joacă baschet în sufragerie 🙂
    Așadar.. eu prefer parterul. Daaar.. cred că ne putem întinde până la etajul 2 🙂
    Spor! :*

    1. Andreea mea dragă, cred că varianta parterului stă în picioare și pentru că te știu de atâția ani, plus că am fost de atâtea ori la tine și am văzut cu ochii mei. Dacă nu răspunzi la ușă batem la geam :)) Ar avea avantaje și pentru noi, n-am mai căra bicicletele pe trepte sau în lift. Și bagajele alea multe cu care tot plecăm. N-aș mai strânge din dinți când demontează cineva seara târziu o bicicletă pe parchetul gol din sufragerie, seara târziu 😀 Să vedem ce ne rezervă norocul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top