Antirefren de zi lucrătoare

Ai trăit degeaba… Dacă nu te-a sfâşiat o dată măcar, la birou, durerea căscatului continuu după o noapte nedormită. Dacă n-ai mers la lucru mai mult beat. De dragoste, de alcool, de… şi mai mult alcool, de ce vrei tu. Dacă n-ai dansat vreodată miercurea până să se facă joi. Dacă n-ai râs sau plâns fără program, în miez de noapte din miez de săptămână. Ai trăit degeaba dacă le-ai trăit pe toate numai în uichend, regulamentar, fără cearcăne şi remuşcări.

Trăieşti încă degeaba dacă nu hoinăreşti vreodată ore în şir ca să te relaxezi după job. Dacă nu ai curaj să îţi schimbi coafura într-o zi de marţi, între al doilea şi al treilea ceas rău. Dacă nu îndrăzneşti să îţi iei la birou rucsacul cu care să te urci direct în tren. Dacă laşi vreo zi de concediu să se risipească în van. Ori nu te socoteşti măcar uneori pe tine mai presus de orice…

Ştii, planeta se învârte şi lunea şi marţea şi joia şi după ora 19… Chiar şi după ce nu mai circulă autobuzele! Oamenii pot fi chiar mai faini după job. Iar cafeaua e cu siguranţă mai bună când nu o bei singur, în faţa monitorului. Prietenii nu pot răbda mereu până sâmbătă ca să îţi spună ce au pe suflet. Aniversările nu se întâmplă decât prea rar în uichend. Spectacole, expoziţii şi lansări se petrec fără tine în fiecare săptămână. Iar tu nu faci decât să îţi grăbeşti seară de seară paşii către casă, numărând orele până la următorul sfârşit de săptămână. În care vei fi încercat timid să nu mai trăieşti degeaba.

10 Replies to “Antirefren de zi lucrătoare”

 1. Vineri iarasi voi pleca….

 2. Auzi daca m-am imbatat luni și m-am ras in cap, dar am observat asta deabia miercuri la munca, unde cascam de parca aveam la maxilar piston, se pune ca am trait?!

  1. Daaaa, şi încă cum! 😀

 3. E o dileala generala, toti alearga de parca sint telecomandati, si incearca sa te bage si pe tine in competitia asta:)

  1. Ne atragem unii pe alţii în tot felul de competiţii fără miză… c’est la vie 🙂

 4. Un fel de „exista viata si dupa job”

  1. Şi, raaaaareori, înainte 😀

  1. Da, suntem de-a dreptul roboţi!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.