între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

BAG5 – socializare, distracţie şi implicare în comunitatea online în Galaţi

Ce s-a întâmplat de fapt la BAG5? Păi… ne-am adunat într-o sâmbătă, de dimineaţă. Am băut cafea gratis, ne-am amuzat gratis, am făcut cunoştinţă cu oameni noi… Tot gratis. Am participat la o discuţie despre bloggeri şi bloguri. Ne-am înscris la jocuri de tot felul: Activity, Super Mario, Fifa, Dance Central şi multe altele. Uneori doar ne-am dat cu părerea sau i-am încurcat pe ceilalţi. Am făcut poze haioase, am ronţăit, am băut bere rece, am mai băut încă o cafea, am făcut gimnastică… şi lista tot continuă.

La ediția a 5-a a Bloggers Arena Galați (pe scurt BAG) şi-au anunţat participarea vreo 50 de persoane. Chiar dacă nu le-am numărat, pot confirma că au fost muuulte. Pretextul oficial al organizării acestei întâlniri îl reprezintă networkingul și joaca. Au fost prezenţi bloggeri şi alte persoane care au tangenţe cu mediul online, pasionați de jocuri şi alţi oameni care nu se încadrează în vreo categorie denumită în mai puţin de cinci cuvinte, dar care iubesc socializarea şi abia aşteaptă să îşi facă prieteni noi. Iar după ultimele două ediţii la care am participat pot să zic că mi se pare genial acest mix de indivizi şi atmosfera care se creează acolo.

Această ediție a BAG a început cu o degustare de cafea, oferită de Starbucks, și cu un mic dejun de la Gonzalex. Cei de la Starbucks ne-au preparat un nou tip de cafea, ne-au invitat să o savurăm şi apoi ne-au mai lăsat o „cisternă” pentru restul zilei. Oficial eu nu mai beau cafea, dar au fost tare bune amândouă! 😀 Apoi, ceva mai treji fiind, am discutat puţin despre online-ul local, am cunoscut cei mai noi bloggeri din Galaţi și am aflat despre ceva proiecte din comunitatea locală pe care le-am putea susţine pe viitor.

Apoi… de aici începe dilaila. S-a dat startul la jocuri. Eu una m-am trezit înscrisă la Fifa 18 2v2 Mixt – în traducere liberă: joc de fotbal în echipă mixtă, băiat plus fată. Am zis şi eu ce ziceau mai toate fetele de pe acolo, că nu am mai jucat niciodată Fifa. Ceea ce am uitat să subliniez a fost că… eu nu joc nimic pe calculator. Oricum, am reuşit să ating mingea de câteva ori şi nu am dat niciun autogol, ceea ce a făcut înfrângerea mai puţin ruşinoasă, cu doar 1-0. (La comentat meciuri mă pricep, nu?)

Pe lista de distracţie au mai fost: Dance Central 3 pe Xbox Kinekt, turneu susținut de Max Fitness, în care dansul a pus lumea în mișcare; CS:GO 5vs5, turneu organizat de Adquest IT în care finala a fost main eventul zilei; Activity, ediția dedicată persoanelor peste 18 ani, a fost susținut și premiat de Starbucks Galați; un Nintendo Classic din care a fost proiectat pe perete Super Mario Bros, jocul copilăriei noastre.

BAG5 nu ar fi putut avea această amploare fără sprijinul partenerilor care susţin dezvoltarea comunităţii online din Galaţi. Pe lângă cei deja menţionaţi s-au mai numărat: Skol care a umplut frigiderul cu bere Skol nepasteurizată; Brutăria Frontera pentru gustările puse la dispoziție și sărățelele care au mers cu berea; Ruvix au oferit stickere, afişe si au creat echipamentul oficial al evenimentului; Cabina FotoBox Galați și ale sale accesorii care au colorat și au printat atmosfera; aBeauty Clinique a premiat fetele care au participat cu îndrăzneală la jocuri; Clește.ro a făcut o tombolă pentru pasionații de tehnologie și Internet of Things; Thecon și Adquest pentru locație și suport în organizare.

Acestea fiind spuse, hai să extargem ideile principale şi să vă explic, iarăşi, de ce vă invit să participaţi la BAG-uri. Despre partea cu distracţia, jocurile, mâncatul şi băutul cred că e destul de limpede cum stă treaba. Dincolo de asta, în cele două ediţii la care am participat au fost oameni care au primit soluţii pentru unele probleme pe care le aveau pe site iar alţii au primit ajutor pentru a-şi porni propriul blog. S-au găsit oportunităţi, joburi, proiecte şi s-au legat colaborări frumoase. Fiecare dintre participanţi şi-a mărit gaşca de prieteni, unii au plecat acasă cu premii, alţii au plecat cu planuri de viitor. Iar eu una cred cu tărie că genul ăsta de evenimente aduc beneficii mediului online dar coagulează şi un grup offline în Galaţi.

Bloggers Arena Galați este o oportunitate pentru participanţii care vor să se implice în comunitatea, aflată în continuă creștere. Iar ca partener al evenimentului poți beneficia de promovarea afacerii pe care o administrezi prin intermediul blogurilor și al rețelelor de socializare. Mai multe informații, poze, video-uri, păreri şi discuţii găsiți pe Facebook și Instagram pe hashtag-ul #BAG5.

Ne vedem la ediția viitoare, da? Vom avea şi mai multe de povestit!

Ana Elisabeta Beliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top