Vis târziu de toamnă

Cred că am fost într-o altă viaţă copac şi mi-a plăcut la nebunie să îngălbenesc. Pentru că doar în anotimpul ăsta care fugăreşte oameni, frunze, maşini, noroaie şi maidanezi mă simt în largul meu. Nici frigul nu mi-e prea frig, nici cerul nu e prea trist, nici vântul prea obraznic. Sub crengile foşninde ale pomilor sunt ca la un recital dedicat numai mie şi-mi ridic fruntea să-i salut, să le mulţumesc. Şi-mi aleg o frunză, o strecor în geantă şi o păstrez tot restul anului ca nu cumva să mă las ademenită de alte anotimpuri să-mi trădez dragostea pentru toamnă. Mă aşez în faţa ferestrei cântărind nuanţele de galben mai complicate astăzi decât ieri, făcând pariuri cu mine însămi despre care pom va avea mâine culoarea creionului meu preferat din copilărie. Visez la crizanteme care să-mi coloreze dimineţile. Jinduiesc după gutui pufoase pe care să le lipesc de obraz şi să-mi amintesc că nu există alt parfum mai frumos pe lume. Aştept să se facă poimâine ca să le am.

 

Ana Elisabeta Beliu

18 thoughts on “Vis târziu de toamnă

 1. Je-Sus, fascinantă reîntâlnire! Îmi amintesc cam toţi oamenii pe care i-am cunoscut la Eden, dar nu ştiu exact care băiat din categoria 12-14 ani (pe atunci) eşti tu 😛 Trimite-mi un mail pe anaelisabeta@yahoo.com şi dă-mi mai multe detalii. S-ar putea să am ceva poze pentru tine.

 2. Este foarte frumos ! Am stat la manastirea Eden acum cativa ani, aveam cam 12-14 ani . Sunt sigur ca te-am intalnit pe acolo…. mai era si un baiat din Pascani 🙂 . Debea astept sa revin la manastire .

  Multumesc ca ai incarcat aceste poze, sincer imi era dor de acel loc .

 3. Merg cu maxi-taxi până în Piatra Neamţ de unde iau un autobuz în direcţia Vatra Dornei. Trec de barajul de la Bicaz, merg de-a lungul lacului Izvorul Munteluiu, văd Ceahlăul, trec de Poiana Teiului şi aproape de Broşteniul din amintirile lui Creangă, cu 3 km mai înainte, ajung în satul Cotârgaşi pe care îl străbat de la un capăt la altul după care mai merg vreo doi kilometri pe drum forestier până să ajung la Mănăstirea Eden. Destul de în nord 🙂

 4. şi totuşi, unde în Nodul Moldovei? dacă îmi permiţi să întreb… faţă de Galaţi toată moldova e mai în nord…
  Oricum, frumoase poze!

 5. Cu mare drag mami! Sigur că Ana mă place, mai ales că făceam cel mai frumos „cucu-bau” din toată lumea aia 🙂 Mi-a făcut plăcere să te văd aşa, acolo…

 6. 🙂 As merge fara sa stau pe ganduri. Ar fi grozav sa reusim.
  Acum un an mi-am propus sa ajung in Sibiu in concediu si am ajuns. Anul asta am facut „programare” pentru Nordul Moldovei, iar tu tocmai ai pus sare pe rana ;)) Sper sa se intample.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top