între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

Geniul crimei – în avanpremieră la Galaţi

Dacă e toamnă e recoltă bogată de evenimente culturale, premiere, lansări şi noutăţi. Aşa că vă invit să vă alegeţi hainele cele mai groase şi să mergeţi să le gustaţi pe fiecare în parte. Iar prima recomandare din program este piesa de teatru a celor de la Social Act Theatre, care se va juca în avanpremieră sâmbătă, de la ora 19:00.

Redau mai jos comunicatul de presă al celor de la S.A.T.

„GENIUL CRIMEI” SE JOACĂ SÂMBĂTĂ LA „STUDENŢI”

«Toamna rece ne face să abandonăm terasele și să căutăm variante de distraţie ceva mai prietenoase termic. Social Act Theatre ne propune un spectacol de teatru. Prima trupă profesionistă de teatru independent din Galaţi, care ne-a sedus în 2013 cu spectacolul de teatru social „Doggystyle”, ne invită acum la o altă comedie – „Geniul crimei” – după piesa omonimă a lui George F. Walker.

Înainte de premieră, trupa vrea să ia pulsul publicului, aşa că susţine o vizionare cu public sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi, situată la intersecţia străzilor Ştiinţei și Cezar. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Spectacolul „Geniul crimei” este regizat de Vlad Ajder, cel care a mai regizat spectacolele independente „Buzunarul cu pâine” şi „Don Juan se întoarce de la război”. Ambele au avut premiera în 2014 şi au fost bine primite de public şi de critică, „Buzunarul cu pâine” câștigând premiul Godot la Festivalul „Hyperion iese la Godot”, ediţia 2015, și jucându-se acum în cafeneaua teatrală din București.

Scenografia şi costumele din „Geniul crimei” poartă semnătura Monicăi Turcu. Din distribuție fac parte simpaticii Oana Mogoş, Elena Ghinea, Răzvan Clopoțel, Ştefan Aleksandru Forir şi Ion Moldoveanu. Oana, Răzvan și Ștefan v-au făcut să râdeți cu gura până la urechi în seria de spectacole de improvizație „Impro Show” susținute de Social Act Theatre din 2014 la Yoobi şi la Union Jack Studio, dar i-aţi cunoscut pe scena Dramaticului, acolo unde îi vedeţi şi pe Elena şi Ion.

Din 2013, de când a luat fiinţă, Social Act Theatre a oferit publicului spectacolele „Doggystyle” (2013), „Little Birds Nightclub” (2013), „Impro Show” (2014), „Be a Man!” (2014) şi „Act Like School” (2015). Tot în 2015, trupa a susținut, alături de Centrul pentru Jurnalism Independent, şcoala de vară „Altfel despre Hate Speech” – un proiect educaţional în care un grup de elevi de liceu din aproape toate regiunile ţării a învăţat prin mijloace artistice ce este discursul urii şi cum poate fi el anihilat.»

Ne vedem la teatru!

Sursă foto – Facebook: Social Act Theatre

Ana Elisabeta Beliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top