între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

Cauți idei de cadouri? Uite câteva sugestii care te-ar putea salva!

Dacă ai o familie mare, sau colegi mulți, sau prieteni numeroși, sau pe toate la un loc, atunci probabil că te afli în locul ăla negru de unde nu mai izvorăsc idei de cadouri. Și cu cât cauți mai mult să alegi ceva special, cu atât te afunzi mai tare în noianul de obiecte banale. Alegerea unor cadouri deosebite poate fi cea mai mare provocare, asta e clar. Dar cui nu-i plac provocările și victoriile, de orice fel!?

Oricât ai căutat, pe net sau în magazine, poate că n-ai găsit încă acel ceva care să pară potrivit, pe gustul tău sau al destinatarului, pe măsura bugetului ori care să stârnească un val de entuziasm. Așa că de dragul tău, al meu, și al tuturor celor care se simt neputincioși atunci când caută cadoul potrivit, am pornit o Listă cu Idei de Cadouri Altfel. Sper să îți fie de folos și să găsești măcar o idee, două aici:

»» Minunății croșetate și multe accesori din piele, lucrate cu multă migală și drag de către colega mea Andreea, găsești pe Bucurii pentru suflet. Aruncă o privire în galeria foto!

»» Dacă ești în căutarea unui cadou pentru un iubitor de muzică poți alege – din shop-ul Overground Music – produse personalizate cu Byron, Eyedrops, Melting Dice, Omul cu Șobolani, Vunk, Pinholes, Robin and the Backstabbers, The Mono Jacks, Toulouse Lautrec și alții.

»» Eightera WOOD ART este un atelier pecializat în producerea articolelor ecologice, din lemn, oferind elemente de decor pentru casă și evenimente, suvenirure, cadouri și accesorii diverse.

Eightera WOOD ART

»» Pe Transylmagica orice produs cumpărat vine la pachet cu un arbore plantat! Poți alege între diverse accesorii, cărți sau un kit de plantat un molid, iar darul vine însoțit de o faptă bună pentru natură. Dar vei găsi în articolul meu de aici – Dăruiește un copac unei persoane dragi – mai multe opțiuni pentru a dărui un copac, ori mai mulți.

»» Puzzle-uri mecanice 3D, din lemn, și pentru copii și pentru adulți. Răsfoiește-le site-ul, pentru că produsele arată senzațional!

»» Produse unicat din ceramică lucrată manual. Recomand Ceramical, o pagină pe care o urmăresc de muuultă vreme. Dar mai sunt mulți alți meșteri în domeniul ăsta care te fascinează într-o clipă

»» Librăria mea online preferată, pe Libris.ro găsești mai mereu oferte irezistibile, review-uri de la cumpărători, primești puncte de fidelitate, ai posibilitatea de livrare internațională și poți returna produsele. Vezi și secțiunea de Precomenzi, pentru cele mai noi apariții!

»» Bijuterii și accesorii exclusiviste, realizate de designeri români, găsești pe Buline.ro

»» De la Atelier Merci poți cumpăra haine – pentru bărbați, femei și copiii – însoțite de o faptă bună. ”Acesta nu este un PRODUS. Este un GEST. Prețul său nu este o sumă de bani. Este o ȘANSĂ. Donațiile obținute susțin cauzele medicale și sociale ale asociației MERCI CHARITY BOUTIQUE. Detalii pe facebook sau website.”

idei de cadouri

»» Experiențele cadou pot fi surpriza ideală pentru aventurieri. Am povestit aici despre zborul cu motodeltaplanul, dar găsești încă multe alte idei pe site-uri cum ar fi creatoriideoferte, complice, experimentează sau oricare alte rezultate ale google-ului în sfera asta. Poți alege între zboruri de tot felul, echitație, sporturi pe apă, pilotaj, degustări și multe altele, care implică sau nu adrenalină. Sau chiar un curs de prim ajutor!

»» Pe Urban Bag găsești genți, rucsacuri, portofele și agende confecționate numai din materiale naturale precum pânza și pielea naturală neprelucrată

»» Săpunuri și cosmetice naturale poți comanda din magazinul Fain. Produsele au la bază uleiuri și unturi vegetale bio, presate le rece, şi cele esenţiale, obţinute doar din plante, prin procesul distilării cu abur, infuzii din plante medicinale și produse apicole certificate

»» Produse realizate manual cu scopul de a strânge fonduri în beneficiul copiilor grav bolnavi pe care Asociația Mame îi ajută. ”Acesta nu este un act comercial de vânzare-cumpărare, ci o modalitate prin care persoanele fizice pot dona, iar persoanele juridice pot sponsoriza activitatea organizației”

»» Mărgelușa face bijuterii și obiecte decorative din argilă și lemn, pictate manual. ”Creațiile mele sunt o reinterpretare a simbolurilor ancestrale. Aceste podoabe sunt unicate, fiecare accesoriu având o poveste și o energie aparte.”

»» Pe Lampadaria găsești niște perne tare frumoase, huse pentru cărți, săculeți, seturi de călătorie și alte produse textile cu totul deosebite.

Lampadaria

»» ”Fiecare broderie este realizată după o ilustrație unică, desenată sau pictată de mine, cu ceea ce mă inspiră în acel moment”, scrie Diana, de la Zad Illustrations. Găsești în shop-ul ei pandantive, coliere, cercei, broșe, papioane, portfarduri si portofele, pălării, mănuși, obiecte de decor și alte minunății colorate

idei de cadouri

»» Expresiile românești ilustrate de Adrian Serghie pot fi alegerea pentru un cadou original și haios. Și tot el face niște desene grozave după fotografii. Vizitează-i site-ul și citește-i povestea

idei de cadouri
idei de cadouri

»» Eu una m-am îndrăgostit iremediabil de ceramica modelată de Corina Marină Ceramics în cercei, broșe, nasturi, pandantive, farfurii, obiecte de decor și multe alte minunății elegante și colorate

idei de cadouri

»» MARARA a apărut în urma colaborării dintre Marilena Burcea și Mara Patriche care propun două experimente de design și creație, o alăturare între două spirite înrudite: lemnul și ceramica, două elemente / materiale naturale dintr-o lume aproape pierdută.

idei de cadouri

»» GREENARIUM este locul unde găsești greenarii, terarii cu plante și vase handmade pentru terarii. Dăruiește cadouri inedite cu plante sau kit-uri pentru greenariu DiY pentru personalizarea propriului univers în miniatură. Greenarium înseamnă geometrie împletită cu naturalețea plantelor, transparența emoțiilor provocate de forme simple, și totuși atât de complexe, viață într-un micro univers, frumos în toate dimensiunile.

Grenarium - idei de cadouri

»» Sfetnicii de încredere ai celor care vor să ia joaca-n serios, Jocozaur este locul unde găsești o groooază de jocuri de toate felurile, pentru toate vârstele

idei de cadouri

»» Zizzou este un proiect solidarELE, o asociație tânără cu vise și planuri curajoase care lucrează la dezvoltarea unei structuri de economie socială, un loc în care mesteșugul tradițional, arta și priceperea se îmbină armonios pentru a realiza bijuterii ceramice unicat, articole de decor interior, veselă și articole vestimentare premium. 90% din profitul organizației este direcționat către centrele de găzduire temporară a victimelor violenței domestice

»» Într-o lume saturată de producția rapidă a aproape oricărui produs, Iarmaroc.com a format o comunitate de meșteșugari, artiști, producători care și-au dezvoltat creația într-un stil de viață sustenabil și care vă invită în atelierul lor virtual și fizic ca să vedeți cum dau naștere produselor de uz zilnic cât și obiectelor de artă. Iarmaroc susține transmiterea tradițiilor, vrând să ne aducă mai aproape de oamenii care încă le dau din generație în generație.

Hm, ai găsit vreo idee potrivită? Mai ai vreun shop de recomandat pentru lista asta?

Ana Elisabeta Beliu

4 thoughts on “Cauți idei de cadouri? Uite câteva sugestii care te-ar putea salva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top