între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

Tu ce podcast mai asculți? Uite câteva sugestii de conținut audio tare bun!

E bine să ai la îndemână un podcast atunci când pierzi vremea la cumpărături ori în sala de așteptare, la medic. În timp ce gătești, dai cu aspiratorul, faci mișcare, în drum spre vacanță ori când n-ai chef de citit dar nici nu vrei să îți lași mintea să lenevească. Oricare ar fi scenariul tău, vei găsi una sau mai multe voci, din spatele unei aplicații, care să îți țină de urât și să îți povestească lucruri la care să mai exclami câte un wow!. Treburile astea două, combinate, înseamnă un mare plus. Ca să nu mai zic că, dacă poți să asculți în timp ce lucrezi și pleci acasă cu câteva idei noi în loc să tot fredonezi reclamele de la radio.

Am mai scris și anul trecut despre podcasturi în limba română care mi s-au părut bune de recomandat și altora. Nu obișnuiesc să ascult o categorie anume, ba chiar mă las condusă către conținuturi sau tematici diverse, cu condiția să fie de calitate, bine structurate și lipsite de monotonie. Dar treaba nasoală la ascultat – ca și la citit, ca și la mâncat… ca la orice alt lucru fain de pe lumea asta – este că vrei să descoperi mai mult, să acumulezi, să experimentezi. Așa că iată-mă, (ne)fericita posesoare a unei liste stufoase de podcasturi cu care nu reușesc să țin pasul, nici dacă aș asculta trei ore pe zi. Dar dacă mai ai vreo altă recomandare de adăugat nu ezita să adaugi sugestii!

Lista recomandărilor mele…

… rămâne într-o ordine aleatorie, pentru că afinitățile nu se discută. Și mai subliniez încă o dată că recomand cu tărie să nu judecați un podcast de la primul episod pe care îl ascultați. S-ar putea să vă ia mai mult până să vă ”împrieteniți” cu vocea, ritmul sau vocabularul realizatorului, dar să câștigați un conținut audio de calitate în cele din urmă.

» IGDLCC e podcastul lui George Buhnici. Deși apare în format video, pe youtube, poți să îi dai play și să urmărești doar conversația. Imaginea nu este relevantă decât în 0.06376% din situații. Ce înseamnă IGDLCC? Informații Gratis Despre Lucruri Care Costă. Adică IGDLCC-uri obținute de la oameni din domenii extrem de variate, unele dintre ele chiar foarte prețioase. E musai să te abonezi la acest canal!

» Antoccino Podcast este făcut de Mircea Serendiuc. Deși îl urmăresc pe Mircea pe facebook de când a fost la TedX Calea Domnească, în Galați, am aflat abia după mai bine de 50 de episoade că are și un podcast. Fain!

» Rămâne pe lista de recomandări, pe termen nelimitat, podcastul Pe Bune. Cel care mi-a deschis mie apetitul către a-mi ocupa timpul cu ceva mai mult decât radio sau muzică pe repeat. Și unul dintre cele de cea mai bună calitate, din toate punctele de vedere, după părerea mea. Pe Bune este despre oameni creativi și întrebările pe care și le pun ei…

» Mind Architect – tot în limba română! – este un podcast care solicită mult atenția, mai ales a celor nefamiliarizați cu noțiunile. Asta deoarece explorează subiecte legate de neuroștiință și de domenii conexe, folosind exemple care să ușureze înțelegerea conceptelor. Deși poate părea nișat sau rigid, podcastul este chiar fain iar realizatorii sunt adeseori amuzanți.

» Podcastul de inteligență emoțională a lui Zoltan Veres vine cu răspunsuri la întrebări pe care nici nu știai că le ai, împărțite pe toate categoriile care ne dau bătăi de cap în viața de zi cu zi: familie, cuplu, job, leadership, emoții, conflicte etc. Nu ai cum să nu înveți ceva nou de aici!

» Poate fi luat drept podcast și canalul de youtube al Ritei. Despre limba engleză. L-am descoperit cu totul întâmplător, dar mi-a plăcut tare, tare mult cum prezintă ea diverse aspecte ale învățării englezei. E drept, video-urile au elemente chiar haioase, ar fi perfect să le și poți vedea. Dar chiar și doar cu audio ai multe de câștigat.

» Un podcast despre care am aflat recent, dar în care am mare încredere, este cel al Andreei Roșca, o jurnalistă cu multă experiență, care știe să pună întrebări. Are invitați interesanți și conversații care merită urmărite. Din păcate sunetul este foarte prost, sper să remedieze acest aspect cât mai curând.

» Podcastul lui Chinezu l-am descoperit abia astăzi. Cunoscându-l pe bloggerul Chinezu și citind titlurile podcasturilor înregistrate până acum știu sigur că o să le ascult. Bilă albă: fiecare episod vine cu o câte o listă de resurse recomandate. Vei vedea cu ochii tăi despre ce este vorba 😉

Tu cam ce podcast în limba română mai asculți? Ai vreo recomandare?

Foto: pixabay

Ana Elisabeta Beliu

One thought on “Tu ce podcast mai asculți? Uite câteva sugestii de conținut audio tare bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top