între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

Până la Sarmisegetusa Regia şi-napoi

Vara asta a început cu o plimbare departe, într-un loc bifat de multă vreme pe hartă. La Sarmisegetusa Regia. De ce să traversezi ţara ca să ajungi tooocmai în judeţul Hunedoara? Pentru că partea aceea de Românie are un calm şi un frumos aparte. Pentru că sezonul ăsta, aşa ploios cum a fost, poartă un verde frate cu dorul-de-ducă-cât-mai-departe. Pentru că cetăţile şi alte vestigii au darul de a ne reaminti cine suntem, de unde venim şi încotro ne îndreptăm…

Despre orele petrecute în maşină, până la destinaţie, nu prea am ce să povestesc. Au fost lungi şi frumoase. Şi am trecut prin nişte sate atât de frumoase încât îmi stătea în gât un: opreşteeee, eu aici rămân!

Unde am dormit? Gaşcă de şase oameni, am poposit trei nopţi la cort, în Campingul din Costeşti. I-aş face reclamă mult şi bine, pentru că m-au impresionat curăţenia şi liniştea locului. Am dat câte 20 de lei pe noapte pentru fiecare cort, având la dispoziţie şi măsuţe, grătar, leagăn, parcare, iluminat, prize, foşnet de apă, coşuri de gunoi golite în fiecare zi, toalete foooarte curate, duş cu apă caldă (5 lei/buc), apă de la fântână şi apă de la izvor, pârâu de pus berea la rece, iarbă verde şi oameni faini în jur. Şi, pentru cei mai mofturoşi, campingul are şi căsuţe. Vi-l recomand oricând, cu mare drag!

Drumul în continuare, până la Sarmisegetusa Regia, este foarte bun şi frumos. A fost asfaltat de curând, la fel cum de altfel şi întreaga cetate a fost amenajată prin programul Regio. Veţi vedea pe pagina lor de facebook mai mult poze şi articole.

Din parcarea de unde am lăsat maşinile am urcat câteva minute pe un drum nou-nouţ, cu pavaj din piatră. Am lăsat o bicicletă la intrare, pentru că nu aveam voie cu ea în cetate. Fără s-o legăm de nimic, da!? 🙂 Iar gândul meu de acum este că nu ştiu cum arăta Sarmisegetusa Regia înainte şi nici nu mi-aş dori să o fi văzut mai demult. Pentru că mi-a plăcut locul supravegheat cu agenţi de pază, amenajat cu băncuţe şi toalete, având iarba proaspăt cosită, panouri cu indicaţii peste tot şi o armonie pe care probabil şi-o merită dintotdeauna.

Pe curând, Sarmisegetusa Regia! Ne revedem într-o altă vacanţă de plecat în lume!

Ana Elisabeta Beliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top