între noi fie vorba

blog din întâmplări și păreri răzlețe

Locul unde chiar ai putea să îți iei zborul… cu motodeltaplanul!

Mi-am luat zborul! Cu motodeltaplanul! Și, categoric, au fost senzaționale minutele petrecute în aer, fără vreun perete despărțitor între mine și orizont. Pot spune că a fost o experiență mustind de adrenalină, la o distanță perfectă față de sol… Fix cât să te simți ca o pasăre liberă!

Motodeltaplanul este un aparat ultraușor, micuț, care decolează rapid și te poartă la înălțimi confortabile. Da, aș putea spune că se aseamănă tare mult zborului cu avionul. Doar că aici ești doar tu și pilotul. Iar diferența majoră e senzația de a lua aerul direct în piept, la o viteză medie de 90 km/h. Asta face ca hainele să se lipească de tine, iar vântul să îți intre prin mâneci și să te gândești cu dor la îmbrăcămintea de iarnă.

Hai că mi-am luat zborul! Zborul de agrement, cu motodeltaplanul

Povestea s-a petrecut așa…

Am verificat vremea, am făcut programarea zborului prin telefon și am pornit către Aeroclubul Acvila în ziua cea mare. Mi-am luat la mine o geacă de vânt și una cu puf, pentru că mă așteptam să fie rece în zbor. Din păcate nu m-am gândit să iau și o pereche de mănuși…

Până să ne vină rândul la zborul cu motodeltaplanul ne-am holbat pe la toate înaripatele din hangare și de pe aerodrom. Eram înconjurați de tot soiul de aparate de zbor ușoare și ultraușoare, mai noi, mai vechi, unele decolau, altele aterizau… Lângă noi câțiva parașutiști se pregăteau să urce în avion. Alții pluteau deja în aer. Era o atmosferă cu totul aparte, de care ne puteam bucura și noi pentru scurt timp.

Cât timp a zburat Mihai eu am stat la povești cu un foarte experimentat pasionat al zborului, care mi-a explicat unde este turnul de control, cum se comunică prin stații, cum sunt delimitate pistele, care sunt parașutele de viteză, cum se manevrează ele… cam tot ce ce petrecea în jurul nostru de fapt. Așa că acțiunea a devenit și mai interesantă.

Hai că mi-am luat zborul! Zborul de agrement, cu motodeltaplanul

Mi-a venit și mie rândul să mă urc în motodeltaplan. Mi-am pus casca, am strâns-o bine, am așezat picioarele exact unde mi-a spus pilotul și nu m-am mai clinitit de acolo. Pe toată durata zborului doar am rotit capul la stânga și la dreapta, ca să cuprind cât mai mult din priveliște. De-acolo de sus, cocoțată în aer, puteam vedea limpede sub noi tot ce se petrecea la sol: oameni și mașini în mișcare, tractoare pe câmp, păsări în zbor, pădurea, lacul, orașul, baloane cu aer cald plutind în zare și multe alte amănunte care mă făceau să exclam câte un ”wow” în gând. Chiar e o perspectivă nouă acolo sus!

Nu ți-a fost frică? – o să mă întrebi. Ba da, am avut un scurt moment de panică. Ce-ar fi dacă… Dar am respirat adânc și s-a dus. Mi-a explicat Mihai apoi că nu ai ce să pățești, ești într-un motodeltaplan! Adică și dacă s-ar opri brusc motorul – ca în desenele animate – ai plana ușor, cu aripile alea mari, până la sol.

De altfel, nici nu prea ar fi avut de ce să îmi fie frică, cu adevărat. Despre pilot îți dădeai seama dintr-o privire că știe bine ce face. Exprima asta prin toți porii. Nu am stat prea mult la povești cu el, pentru că motorul era cam zgomotos pentru a putea purta o conversație. Dar am aflat apoi de pe google că Gheorghe Dragoș, de la Aeroclub Acvila, are la activ mii de ore zbor și este multiplu campion național și vicecampion, maestru al sportului, instructor, inspector motodeltaplan, avion ultraușor, motoparapantă, parapantă etc. Doar atât.

Dacă te tentează o asemenea experiență îți las aici datele de contact: tel – 0722 738 252, email – flydragos@yahoo.com

Iar dacă vrei să faci cadou acest zbor poți lua un voucher, sau mai multe, de la creatoriideoferte

Și aștept apoi impresia ta!

Hai că mi-am luat zborul! Zborul de agrement, cu motodeltaplanul

Ana Elisabeta Beliu

One thought on “Locul unde chiar ai putea să îți iei zborul… cu motodeltaplanul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top